Sensommer / efterår i Fru Pedersens Have

Et af de absolut største højdepunkter i løbet af året finder sted i september.

August-september, sommeren går på hæld, men der er stadig tid til mange skønne oplevelser i min have. Alle de spændende grøntsager, vi såede og satte i køkkenhaven i foråret og først på sommeren, er nu klar eller godt på vej. De mange grøntsags rækker iblandet rækker af tagetes i flotte farver er en sand fryd for øjet. De smukke tagetes er med til at begrænse antallet af uønskede insekter og tiltrække andre.

Som en stor del af køkkenhaven lyser mine mange bærbuske op med hindbær, blåbær, hvide og røde ribs, stikkelsbær og solbær. Jeg har et stort bed med georginer i køkkenhaven, nogle af de store smukke blomsterhoveder bruger jeg bl.a. til dekorationer i vandfade. Georginer tåler ikke frost, men i stedet for at grave dem op hvert efterår, dækker jeg dem til for at beskytte dem.

Et af de absolut største højdepunkter i løbet af året finder sted i september, hvor solen går ned forholdsvist tidligt, og man stadig kan være heldig, det er ret lunt i vejret. Så hvis du som jeg er til magiske oplevelser, skal du prøve at komme med til en lysaften i september.

Tre aftener i træk tænder vi op i bålfadet og sætter +300 levende lys i lanterner og lygter rundt om i haven og alle skure, drivhuse og terrasser. Kun oplyst af stearinlys får Frk Violas Vaskeri sin egen helt specielle magiske stemning, og man drømmer sig tilbage til en svunden tid. De mange lys lægger et romantisk skær over haven, og mens tusmørket bliver til mørke, og solsorten smukt synger dagen ud, kan du glæde dig over at være i denne fredfyldte vestjyske have, som jeg ud over lysene har pyntet op med bl.a. græskar, æbler, solsikker og potter med græsser i smukke stilleben. Samtidig kan man være heldig at nyde den smukke solnedgang over de omkransende marker og måske spotte et par rådyr.

Hvis du har lyst til at komme på glamping i sensommeren, er det en god idé at booke i god tid, vores eventyrlige skurvogne er populære, i særdeleshed i forbindelse med lysaftnerne.