Forår i Fru Pedersens Have

På din vej rundt kan du lade dig inspirere af mine mange kreative stilleben.

Når haven åbner i maj har jeg været i gang med forberedelserne længe – ja faktisk er der gang i noget hele året i haven, det kan du følge med i her, hvor jeg lægger billeder op flere gange om ugen: https://www.instagram.com/frupedersenshave/?ref=badge

Hvis du elsker forårsblomster lige så højt som jeg, så kom og besøg min have i maj! Mine mange forårsløg breder sig som smukke løgtæpper mellem træerne, haven er fyldt med farver og dufte. Her er intet overladt til tilfældighederne. Blomster, træer og buske er sået og plantet, passet, plejet og puslet om i al slags vejr.

Smukke tulipanerne svajer majestætisk i vestenvinden, rhododendroner i flor byder velkommen til foråret med en overflod af blomster i hvide, lyserøde og lilla nuancer.

Den unikke ternede blomst, Vibeæg, som er naturligt udbredt i de centrale og østlige dele af Europa, er den eneste ternede blomst i Danmark. I Fru Pedersens have kan du glæde dig over det fineste skakbræt mønstrede blomstertæppe af purpur og hvide vibeæg med de fineste lysegrønne stilke og blade.

På din vej rundt kan du lade dig inspirere af mine mange kreative stilleben. Hvert år laver jeg nye spændende opstillinger ved brug af genbrugsting samt, ting jeg selv har støbt i beton, f.eks. æg som ser naturlige ud, blomster og planter.

På din vej rundt kan du lade dig inspirere af mine mange kreative stilleben. Hvert år laver jeg nye spændende opstillinger ved brug af genbrugsting samt, ting jeg selv har støbt i beton, f.eks. æg som ser naturlige ud, blomster og planter.

En af mine mest fascinerende stauder er min Gunnera også kendt som mammutblad eller brasiliansk kæmpe-rabarber. Hvert efterår visner alle de store flotte blade og hele vinteren er den dækket godt til for den tåler ikke frost, men når den så endelig begynder at gå i forårsstemning, kan man næsten se den gro! Den vokser fra 0 til 4-5 meter på et par måneder. Her har du den sammen med Lars Lilholt, som var på besøg med fruen i 2021.

Tag endelig kaffekurv og madkurv med herud, vi har rigtig mange hyggelige kroge, hvor du kan sidde og få en fredfyldt stund, før du går videre rundt. Der er antikke havemøbler med støbejernsstel rundt om i haven, og borde-/bænkesæt så der er plads til alle venner og veninder. Måske er du heldig at se en sjælden fugl, vi har mange spændende spurve, og hvert forår kommer gamle og nye beboere og flytter ind i vores fuglekasser, bl.a. et tårnfalkepar – og hvor er de dog nuttede, de små unger.

Vores tamme fugle stiller også gerne op til fotoseance, de elegante nymfeparakitter med den smukke stemme, højstjertduerne som kurrer beroligende, de smukke kejserænder med den sjove top på hovedet, moskusænderne, som er vestjyske mestre i at holde dræbersnegle væk fra haven, vores mange forskellige høns, som hygger sig med at rode i jorden og derved hjælper os med at holde ukrudtet nede.​