Vinter – julehaven

I de sidste 3 år har jeg valgt kun at pynte julehaven for min egen og familiens fornøjelse.

Som de fleste danskere elsker jeg at pynte op til jul, og har altid pyntet meget både ude og inde. I 2014 åbnede Fru Pedersens have for besøgende i julehaven og havde juleåbent i 5 sæsoner i træk fra midt i november til midt i december. Der var gjort ekstra ud af dekorationer inde og ude og en stor del af magien kom fra de godt 150 levende lys i de mange lanterner. Det tog en time at tænde hver dag og vores gæster elskede den eventyrlige julestemning i haven. Her er et stilleben med hyacinter, juleroser og grønt og en af de mange lanterner med levende lys:

I de sidste 3 år har jeg valgt kun at pynte julehaven for min egen og familiens fornøjelse. For selv om jeg har et kæmpe pyntegen og virkelig nyder at finde på nye stilleben og glæder mig over at kunne inspirere andre, måtte jeg erkende, at det blev for stort et arbejde at gøre klar til juleåbent.

Jeg savnede at have mere tid til at nyde julemåneden med mine børnebørn, og mere tid til at slappe lidt af efter en lang sæson med åben have. Mere tid til selv at gå på julemarked og blive inspireret. http://frupedersenshave.blogspot.com/2017/12/

Min julehave emmer af eventyr og magi. Lyskæder med varmt, hvidt lys hænger fra tagudhæng på lysthuse, skurvogne og selv hønsene får julestemning gennem vinduet, når de sidder på hjalden. Gamle kælke og skøjter bliver til de fineste stilleben. Jeg bruger stjerner klippet ud i gamle kobberplader, som er fundet på havets bund, hvor de havde siddet på et havareret skib i mange, mange år – de er helt specielt rustikke og får en særlig glød, når flammen fra levende lys reflekteres i dem.